invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Blogreeks Odion - Nancy de Kruif: 'Werk wordt meer van mezelf'

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De komende maanden bloggen medewerkers van Odion over hun ervaringen met de instrumenten Locatiescans en Teamportaal. In de eerste blog vertelt Nancy de Kruif, persoonlijk begeleider bij woonlocatie Klaverland in Castricum over haar bevindingen.

En ineens realiseer je je het: gemiddeld ziet een cliënt elke dag tien verschillende gezichten. Tien hulpverleners dus die elk iets anders komen doen. Het scanonderzoek van In voor zorg bracht dit aan het licht. Nog veel meer trouwens. Maar die tien verschillende gezichten vond ik wel opvallend. Dat brengt bij onze kwetsbare cliënten onnodig onrust en spanningen met zich mee.

Splitsing teams

Daar gaan we wat aan doen, hier in Klaverland. Volgende maand splitsen we ons op in twee teams: een team voor mensen met verstandelijke en een lichamelijke beperking en een team voor cliënten die niet-aangeboren hersenletsel of psychische klachten combineren met een lichamelijke beperking. Het wordt dus kleinschaliger én met cliënten die qua beperking beter bij elkaar passen.

Prettiger, overzichtelijker en veiliger

Overzicht en samenhang. Zo was het een paar jaar geleden eigenlijk ook. Maar we werden steeds groter en de ondersteuningsvraag van cliënten op de locatie werd ook steeds diverser. Op zich geen probleem, want het werk werd er wel steeds interessanter door. Maar toch, de locatiescan liet ons zien dat het niet alleen kleinschaliger kan, maar bracht ook aan het licht dat we daardoor slimmer konden werken en vooral dat het voor cliënten prettiger, overzichtelijker en veiliger kan.

Allrounders

De medicatie werd bijvoorbeeld voorheen door één gespecialiseerde medewerker uitgereikt. Daar vertrouwden we allemaal op. De scan liet zien dat er daardoor van alles mis kon gaan. Niet in de laatste plaats omdat we zelf niet meer zo kritisch zijn. Niet wij, maar die ene medewerker is immers verantwoordelijk voor de medicatie. Nu we met kleine teams gaan werken is binnen de twee teams iedereen die met cliënten werkt voor de medicatie verantwoordelijk. Eigenlijk veel beter, we worden allrounders die zich betrokken voelen bij het hele zorgproces zeg maar.

Samenhangende visie

Met het teamontwikkelingsprogramma Teamportaal zijn we trouwens nog niet bezig geweest. Eerst willen we de zaken op een rij zetten met de splitsing van onze teams. Maar dat Teamportaal de eigen regie in ons werk nog concreter gaat maken, dat klinkt mij wel als muziek in de oren. Ik werk hier nu 23 jaar, nog voordat deze locatie onder Odion viel. In al die jaren is er steeds van alles veranderd. Nu gaat dat weer gebeuren, maar niet eerder heb ik meegemaakt dat er zo’n samenhangende visie achter zat. Dat is goed. Het werk wordt op deze manier weer meer van mezelf.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg