invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Over grenzen: Op zoek naar nieuwe vormen van wijkgerichte zorg en ondersteuning

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In het twee jaar durende traject ‘Vernieuwend organiseren’ gaan buurtbewoners van de Haarlemse Transvaalbuurt en lokale partijen met elkaar in gesprek over nieuwe arrangementen voor zorg en ondersteuning. Kenniscentrum Vilans bracht allereerst de wijk in kaart, interviewde bewoners over hun vragen en wensen en organiseerde een brainstormbijeenkomst.

In de eerste aflevering van de blogserie 'Over grenzen' beschrijven Marjon Tijl, beleidsadviseur van de gemeente Haarlem en Inge Veenstra, manager van Zorgbalans hoe ze in Haarlem op zoek gaan naar nieuwe vormen van zorg en ondersteuning in de wijk.

Kennisplein Chronische zorg (onderdeel van Vilans) publiceert een blogserie 'Over grenzen' waarin gemeenten en aanbieders van zorg- en welzijn in Haarlem, Nieuwegein en Laarbeek verslag doen van hun activiteiten in het kader van de transitie AWBZ-Wmo. Deze gemeenten werken samen met Vilans in wijkpilots aan de transformatie naar wijkgericht werken.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg