invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Over grenzen: ‘Ik maak de hele dag reclame voor eigen kracht’

Gepubliceerd op:

In de blogserie 'Over grenzen' vertelt Lillian Petter, beleidsadviseur Wmo en programmaleider transitie AWBZ van de gemeente Nieuwegein, over hun eerste ervaringen met sociale wijkteams.
 
‘Ik ben heel druk met de nieuwe Wmo. Vanaf 2015 krijgen we als gemeente minder geld voor ondersteuning. In de nieuwe Wmo is participatie van mensen met een beperking  belangrijk. Dat betekent simpelweg dat we de dingen anders moeten gaan organiseren. Dat verwachten we ook van de mensen in onze eigen organisatie en van onze partners.

Kennisplein Chronische zorg (onderdeel van Vilans) publiceert een blogserie 'Over grenzen' waarin gemeenten en aanbieders van zorg- en welzijn in Haarlem, Nieuwegein en Laarbeek verslag doen van hun activiteiten in het kader van de transitie AWBZ-Wmo. Deze gemeenten werken samen met Vilans in wijkpilots aan de transformatie naar wijkgericht werken.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg