invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Over grenzen: 'Er is zoveel sociale kracht in de wijk'

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In de blogserie 'Over grenzen' vertelt wijkverpleegkundige Maaike Groen van Zorgbalans hoe de Transvaalbuurt in Haarlem aan de slag gaat met een nieuwe kijk op zorg. 'Een cliënt kan meer dan we denken.’

‘Waarom ik wijkgericht werken belangrijk vind? Ik wil de zorg voor cliënten zo goed mogelijk organiseren. Eigenlijk doe ik dat al twintig jaar. Het grote verschil is dat het nu goedkoper moet. Daarom wil ik hier een goede werkwijze voor ontwikkelen. Doen we dat niet en wordt de geldkraan straks dichtgedraaid, dan vallen onze cliënten tussen wal en schip.

Kennisplein Chronische zorg (onderdeel van Vilans) publiceert een blogserie 'Over grenzen' waarin gemeenten en aanbieders van zorg- en welzijn in Haarlem, Nieuwegein en Laarbeek verslag doen van hun activiteiten in het kader van de transitie AWBZ-Wmo. Deze gemeenten werken samen met Vilans in wijkpilots aan de transformatie naar wijkgericht werken.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg