invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Oud en opnieuw verliefd

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Speciaal voor Valentijnsdag ging Savant Zorg op zoek naar mooie liefdesverhalen in de zorg. Al snel kwam ze met een prachtig verhaal over Theo (94 jaar) en zijn nieuwe liefde Ria (80 jaar).

Liefde is niet alleen voorbehouden aan jonge mensen. Ook ouderen laten cupido vrolijk rondfladderen. Een mooi voorbeeld is de heer Theo Giebbels. Met zijn 94 jaar is de kwieke oud-uitvoerder van een bouwbedrijf nog vol energie. Niet alleen door zijn sportieve verleden als turner maar vanzelfsprekend ook door zijn nieuwe liefde Ria.

'Dat is toch de moeite waard!?'

Op het dressoir in het appartement van de heer Giebbels, staan diverse fotolijstjes mooi in gelid. Het grootste deel bevat foto’s van zijn overleden vrouw Francisca Deelen, zijn 3 dochters en de kleinkinderen. Eén foto staat prominent vooraan en toont een mooie dame op leeftijd, zijn 80-jarige vriendin Ria Haast-Bombeeck. 'Dat is toch de moeite waard!?', zegt Theo kordaat als hij de foto toont.

Zelfstandig wonen

Sinds ruim 2 jaar heeft de heer Giebbels een relatie met Ria. Toch wonen ze niet samen in zijn appartement naast woonzorgcentrum Alphonsus van Savant Zorg aan de Hoofdstraat in Helmond ‘t Hout. 'Daar begin ik niet meer aan', glimlacht Theo.

Na een gelukkig huwelijk van 62 jaar overleed in 2008 de vrouw van Theo op 84-jarige leeftijd. Sindsdien woont de heer Giebbels alleen in zijn huurwoning en krijgt hij huishoudelijke hulp. Voor activiteiten en de middagmaaltijd loopt hij elke dag zelfstandig naar het naast gelegen woonzorgcentrum en doet nog dagelijks zijn eigen boodschappen.

Liefde op het eerste gezicht

In Alphonsus heeft hij 2 jaar geleden ook ‘zijn Ria’ ontmoet, vertelt hij ronduit. 'Het was liefde op het eerste gezicht. Ik zag haar 2 tafels verderop tijdens de middagmaaltijd. Op het aansluitende koffie-uurtje in de zaal hebben we elkaar ontmoet. Het klikte meteen! Ik vond Ria direct een heel aardige, muzikale vrouw. Ze is altijd vrolijk en zingt de sterren van de hemel. Ze is mijn Zangeres zonder naam. We drinken graag samen koffie op mijn appartement en praten dan gezellig honderduit, vooral over vroeger.'

Vaker dicht bij elkaar

De kinderen van Theo en van Ria vonden het meteen goed dat hun vader en moeder met elkaar omgaan. Beide families hebben samen in januari zelfs haar 80e verjaardag uitgebreid gevierd. Helaas is Ria kortgeleden flink gevallen en kan niet meer goed lopen. Haar woning in Helmond ’t Hout heeft ze inmiddels verruild voor een woonzorgcentrum in Beek en Donk omdat er momenteel geen plaats is in Alphonsus. Dat vind Theo minder leuk. 'Ze woont tijdelijk even ver weg. Nu bellen we elkaar regelmatig op en praten over koetjes en kalfjes. Ook komt ze hier naartoe als er een muziekuitvoering is. Het liefst zouden we natuurlijk vaker dicht bij elkaar willen zijn. Dat is toch een stuk gezelliger.'

Bron: Savant Zorg.

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg