invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beweging 3.0: Hoe ik mezelf overbodig maak

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Ik zie beetje bij beetje hoe mensen zich in de nieuwe woongroepen ontplooien. Je merkt dat medewerkers zelf oplossingen beginnen te zoeken. Het is allemaal nog heel pril en er gaat nog wel eens wat mis, maar het begin is er. En dat begin is veelbelovend.

Voor mijzelf, als coach van de nieuwe woongroepen, is het een boeiend proces om te zien hoe de nieuwe manier van werken zich ontwikkelt. In het begin neem ik medewerkers nog bij de hand. Dat moet ook om te laten zien hoe ze zelf dingen kunnen oppakken. Volgende stap is dan: hoe kom je er zelf achter hoe iets beter kan?

In Sint Joseph in Achterveld bijvoorbeeld, kwamen de eerste week regelmatig mensen binnen om ‘even’ de woning te bekijken. Ze wilden wel eens zien hoe we erbij zaten. Fijn dat er interesse is, maar dat maakte de bewoners wel onrustig. Ik merkte dat het team er een beetje mee zat. Hoe pak je dat nou aan, vroeg ik. Dat vonden ze lastig. Mijn vervolgvraag was: ‘Hoe doe je dat thuis?’. Toen realiseerden ze zich dat er eerst gebeld wordt om een afspraak te maken, of dat je overlegt of het uitkomt. De woonbegeleiders gaan dat nu verder uitwerken.

Coachen is iemand helpen om zichzelf te ontplooien. Ik wil me als leidinggevende overbodig maken. Maar om mijzelf overbodig te maken, moet ik eerst laten weten dat ik er ben om ze te helpen. Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, maar zo werkt het wel. Ik wil bijvoorbeeld laten zien hoe je het beste roosters kunt maken. Roosters en andere hulpmiddelen wil ik dan zo inzichtelijk mogelijk maken. Ik wil uitleggen waarom iets lukt of waarom juist niet. Alleen al vanwege die overgang van mensen helpen naar jezelf overbodig maken, vind ik dit een boeiende fase.

Eén ding weet ik zeker: medewerkers hebben eigenlijk al vanaf het begin inzicht in hoe dingen anders en beter kunnen worden geregeld. Het punt is alleen dat tot voor kort nauwelijks een beroep op die inzichten werd gedaan. Daardoor zijn mensen onzeker en blijven verbeterideeën ergens weggestopt in het hoofd. Maar als je eenmaal weet dat je de ruimte krijgt om naar jouw inzichten te handelen, gaat het al gauw vanzelf goed.

Carolien de Weerdt,
Coach van de nieuwe woongroepen bij St. Joseph in Achterveld

Estafetteblog Beweging 3.0

Deze blog maakt deel uit van de Estafetteblog Beweging 3.0 over werken met zelfsturende teams. Lees ook de andere blogs uit deze blogreeks:

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg