invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Blogreeks Profila Zorg - Mieke van der Linden: Maandag, de eerste dag van de week

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Profila Zorg wil zich als VG-organisatie ‘profileren’ door het leveren van de beste zorg en begeleiding op evangelische grondslag. De vraag van de klant staat centraal en is leidend voor de inrichting van de organisatie. In een blogreeks geeft Profila Zorg een kijkje in de keuken tijdens het mooie verandertraject dat zij met In voor zorg! doorlopen. Mieke van der Linden, Zorgbegeleider en planner op de locaties Smaragd en Diamant, is de tweede in de reeks en blogt over ritme en het wennen aan nieuwe rollen.

'Het eerste wat een bewoonster van onze groep elke ochtend zegt is: "Maandag, de eerste dag van de week". De dag de daarop wordt ze wakker met "Dinsdag, de tweede dag van de week" en zo verder. Het is haar manier om in het ritme van de dag te komen. Als ze het een keer niet zegt, help ik haar op weg en zeg ik "Het is vandaag maandag, de eerste dag van de week". Dat vindt ze prettig. Als ze het een keer niet uit haarzelf zegt, is het voor mij een signaal dat er iets aan de hand is en let ik beter op haar.

Zorgteam

Ook wij als medewerkers hebben elk ons ritme. En soms verandert dat ritme. Bijvoorbeeld toen we als nieuw zorgteam gingen werken. In september zijn we als testteam gestart. De teamleider maakte langzaam plaats voor een teamcoach. De veranderingen waren minder groot dan we dachten. Niet zo gek, want in ons team stimuleerde onze teamleider ons al om zoveel mogelijk zelf keuzes te maken.

In het begin merkte je dat het hoofdkantoor nog moest wennen. We kregen opdrachten en regels door, maar wij zeiden: ‘Laten we eerst eens kijken of wij daar wel wat aan hebben’. Ondertussen gaat het goed hoor en heeft ook het hoofdkantoor z’n rol gepakt.

'Meer in mijn kracht'

Ik heb er zelf 3 taken bijgenomen: planning, personeel en financiën. Dat klinkt als veel, maar ik ervaar het niet als veel. Ik heb het gevoel dat ik er mee in m’n kracht sta. Dat geldt niet automatisch voor iedereen. Soms is zo’n nieuwe teamrol net te veel. Je moet goed weten wat je aankan, anders gaat het mis. Daarom hebben we een systeem bedacht, waarmee collega’s in een tabel aan kunnen geven als het ze niet lukt om aan bepaalde taken toe te komen. Het is belangrijk dat mensen zich niet schamen om dat aan te geven. Als je dit soort dingen van elkaar weet, leidt dat tot meer inzicht en kun je met elkaar andere oplossingen zoeken.

Is het nu alles bij elkaar beter geworden? Vorig jaar was het makkelijker, maar je wist minder. Nu weet je waarop je je keuzes van alledag baseert. Ik vind dat mijn werk nu een stuk interessanter is.' 

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg