invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Blogreeks Profila Zorg - Kees Slootweg: Slim ondernemen

Gepubliceerd op:

Profila Zorg wil zich als VG-organisatie ‘profileren’ door het leveren van de beste zorg en begeleiding op evangelische grondslag. De vraag van de klant staat centraal en is leidend voor de inrichting van de organisatie. In een blogreeks geeft Profila Zorg een kijkje in de keuken tijdens het mooie verandertraject dat zij met In voor zorg! doorlopen. Kees Slootweg, Manager Bedrijfsvoering, is de zevende in deze reeks en blogt over de financiën van een zorgorganisatie.

'Ik ben een beetje vreemde eend in de bijt: ik heb economie gestudeerd. Wat moet je daarmee in een zorgorganisatie? Meer dan je denkt, zeker als het om bezuinigen gaat. ‘Maar dan hebben we meer last van je dan gemak’, zullen mensen met een zorghart zeggen. Dat valt nog te bezien.

Huishoudboekje bewaken

Economie betekent verstandig omgaan met je geld, zodat mensen kunnen doen wat zij belangrijk vinden, zoals zorg leveren. Als niemand in de gaten heeft hoeveel geld er wordt uitgegeven, kunnen we makkelijk blijvend teveel uitgeven. Dat is een gevaar voor ons voortbestaan. Juist binnen de zorgteams is kennis van het financiële reilen en zeilen erg belangrijk, omdat de teams zelf als beste hun huishoudboekje kunnen bewaken. Kwestie van slim ondernemen. Vandaar dat ik de laatste tijd met veel plezier meerdere teamleden heb geleerd hoe je financiële rapportages moet lezen. Teams krijgen zo een beter beeld van het geld dat er omgaat.

Teams zijn – onder meer door een eigen budget - veelzijdiger aan het worden. Dat zal ook betekenen dat mensen harder moeten werken, maar het is de vraag of dat altijd zo vervelend is. Ik hoor opvallend vaak geluiden van mensen dat ze het juist wel uitdagend vinden om meer zelf te bepalen wat goed is om te doen. En dat is natuurlijk ook zo. Het is niet meer van deze tijd om alles aan een manager over te laten.
Dat betekent niet dat de organisatie alle verantwoordelijkheid bij de teams legt. Op centraal niveau zijn strategische keuzes noodzakelijk. We proberen met minder geld de ondersteuning zo te organiseren dat teams ook écht als teams kunnen functioneren.

Meer dan schappen en bezuinigen

Hoe gaat het nu verder? We kunnen niet achterover leunen. We tellen in 2015 – zeg maar – onze knopen. In dit jaar hopen we als organisatie zicht te krijgen op wat gemeenten doen, wat onze kosten zijn en of we al onze afspraken kunnen handhaven.

Het gaat vooral om een goede mix. En dat is meer dan schrappen en bezuinigen alleen. Zo willen we onze zorgboerderij in Groningen veelzijdiger maken door op een nieuwe locatie dagbesteding en wonen te combineren. Naast bezuinigen ook investeren dus. Maar dat kan alleen als we onze in- en uitgaven verstandig beheren. Een kwestie van slim ondernemen, in het klein binnen elk zorgteam en in het groot binnen de hele organisatie van Profila Zorg.'

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg