invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beweging 3.0: Gevoel dat het één familie is

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Ik maak deze groep nu een tijdje mee. En ik moet zeggen, het loopt als een trein. Het lijkt wel of het één familie is. Gezellig met z’n allen aan tafel. Een beetje kletsen, een ander zit te dutten en weer iemand anders leest de krant.

Toch is er één ding dat ik niet zo prettig vind. Soms loopt iemand naar buiten. De deur zit namelijk niet op slot. En de meiden die hier werken, kunnen ook niet alles in de gaten houden. Er zijn geen ongelukken gebeurd of zo. Maar toch, het gaat wel om mensen die de weg een beetje kwijt zijn.

Ik heb veel reacties gehad op mijn vorige blog. Ook van andere familieleden. Iemand zei: ‘Ik voel me eigenlijk wel schuldig dat ik zelf niets met bewoners doe. Maar ik woon ook zo ver weg’. Wat extra hulp van vrijwilligers is geen overbodige luxe. De verzorgenden hebben het zo druk. Ze hebben amper tijd om koffie te drinken. Het is echt een zwaar beroep, maar als ik jonger was zou ik hier toch ook wel als verzorgende willen werken.

Ik heb van de week met de bewoners geknutseld: een tempex-bol beplakken met schelpjes. Dat vinden ze hartstikke leuk. Ze vinden eigenlijk alles wel leuk. En als je niets doet, dutten ze in. Letterlijk. In december wil ik kerstversieringen met de bewoners maken.

Vorige week kwam een dochter van een bewoner langs om twee appeltaarten te bakken. Net een familie dus. Trouwens, dat gevoel dat het één familie is, kan alleen maar in zo’n kleine woongroep van acht bewoners. In het grote huis is de sfeer anders.

Blog door Tineke Bontje,
dochter van mevrouw J. Pronk

P.S. Hoe langer je met deze mensen werkt, hoe meer je van ze gaat houden.

Estafetteblog Beweging 3.0

Deze blog maakt deel uit van de Estafetteblog Beweging 3.0 over wonen en werken in kleinschalige woongroepen. Lees ook de andere blogs uit deze blogreeks:

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg