invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beweging 3.0: Eten met dekschalen!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Van de week werd voor het eerst het eten geserveerd in dekschalen. Die werden op tafel gezet en daarna serveerden de medewerkers op borden uit wat je wilde hebben. Een stuk prettiger dan zoals het eerst ging. Toen kreeg je vanuit de keuken gewoon een gevuld bord. Nu kun je aan tafel bepalen wat je precies op je bord wilt en hoeveel. Dat gaat perfect en het is gezelliger.

Ik heb trouwens van verschillende kanten reacties gehad op mijn eerste blog. Medewerkers en bewoners van de andere vleugel vonden het wel wat. ‘Dat heb je goed gezegd’, zeiden ze. Ik denk dat ze dat ook menen. De mensen hier zijn vooral rustig en nuchter. Maar als ze iets dwars zit, dan zeggen ze het ook.
Ondertussen zijn we weer een paar weken verder en ik merk dat onzekerheid onder de verzorging minder wordt. Er is een grotere saamhorigheid. Ik denk dus dat het idee van wonen in kleine zelfstandige groepen levensvatbaar is.

Ik zei het de vorige keer al: ik heb het hier wel naar m’n zin. We praten veel met elkaar in de mediaclub en in de mannenclub. In allebei die clubs doen we eigenlijk hetzelfde: praten over het actuele wereldgebeuren. Over Syrië dus en over de terreuraanslag in Kenia bijvoorbeeld. Religieus extremisme is levensgevaarlijk. Dat geldt voor alle landen. Ook voor Nederland.

Als je alles op een rij zet, zie je ook allerlei patronen. Iedere keer als een land zelfstandig wordt, volgt er een burgeroorlog en vliegen mensen elkaar in de haren. Mensen leren kennelijk niets van de geschiedenis. Daar kan ik soms nerveus van worden. We gaan rustig door in Zilverschoon. Sinterklaas en Kerstmis komen er aan. Ik hoop dat we er wat gezelligs van gaan maken.

Blog door Cor van Bokhorst (bewoner woongroep Zilverschoon).

Estafetteblog Beweging 3.0

Deze blog maakt deel uit van de Estafetteblog Beweging 3.0 over werken met zelfsturende teams. Lees ook de andere blogs uit deze blogreeks: 

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg