invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Regelarm organiseren

cartoon mannetje verliest zijn papieren

Mensen die in de zorg werken, willen in de eerste plaats zorg verlenen, geen formulieren invullen. Sommige zorgorganisaties zijn erin geslaagd de administratieve lastendruk terug te dringen tot 20%. Minder tijd voor administratie betekent meer tijd voor de cliënt. De opbrengsten van regelarm organiseren gaan dan ook verder dan alleen het verminderen van administratieve lasten. Het draagt bij aan kostenbesparing, hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid, afbouw van overhead en meer ruimte voor de professional. En het maakt de organisatie flexibel, waardoor zij makkelijker kan inspelen op veranderingen in doelgroep, zorgvraag, financiering of samenwerkingsverbanden. 

Slimme ICT-systemen, het op een slimme en slanke manier inrichten van uw bedrijfsprocessen en samenwerking over discipline- en organisatiegrenzen heen kunnen bijdragen aan een regelarme inrichting van uw organisatie. In dit dossier vindt u informatie, praktijkvoorbeelden en instrumenten die u helpen bij het regelarm organiseren.

Regelarm organiseren en ...

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg