invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Joost Zorgt: Naar een nieuwe managementstijl

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Joost Zorgt is een (thuis)zorgorganisatie die vanuit het perspectief van de zorgvrager is ontstaan. Joost Nauta is zorgvrager en de oprichter en het gezicht van Joost Zorgt. Hij was de eerste klant van de organisatie die inmiddels zo’n 700 cliënten bedient. Joost Zorgt biedt verpleging, verzorging, begeleiding en huishouding in de thuissituatie, inclusief 24-uurszorg/nachtzorg en samenwerken op het gebied van dagactiviteiten.

Joost Zorgt is in een aantal jaren zeer sterk gegroeid en de organisatie was er dan ook toe om de pioniersfase te verruilen voor de volwassenheidsfase om zo de zorg en de processen te bestendigen.

Toen Joost Nauta begon, deed hij alles zelf. Van het beantwoorden van de telefoon, de zorgbemiddeling en het zo nodig ruzie maken met zorgkantoren over budgetplafonds: Joost deed het allemaal. Maar als een organisatie groeit naar een omvang waarin die veelomvattende operationele rol als bestuurder niet meer mogelijk is, vraagt dat om een verandering van de structuur van de organisatie en om een andere managementstijl.

Journalist Ellen Kleverlaan sprak met Joost Nauta over het proces dat hij zelf heeft doorgemaakt teneinde de organisatie ook in deze nieuwe fase te kunnen managen.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg