invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Communicatie bij zelfsturing

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Als uw organisatie zelfsturend gaat werken zet dat de organisatie helemaal ‘op z’n kop’. Een zelfsturende organisatie is niet meer top-downgeorganiseerd, maar vormt zich om de cliënt en de teams heen. Bottom-up dus. Zo staat de cliënt echt centraal in het hele zorgproces. Dit betekent veel voor hoe de organisatie eruit gaat zien en hoe iedereen gaat werken.  Communicatie is onmisbaar in deze verandering. Wilt u zien hoe anderen het hebben aangepakt? Bekijk dan de voorbeeldplannen en communicatiemiddelen van een aantal In voor zorg-deelnemers.

Voorbeelden van communicatieplannen

Voorbeelden van communicatiemiddelen

Hieronder vindt u voorbeelden van communicatiemiddelen die tijdens In voor zorg-trajecten zijn ingezet. Deze voorbeelden dienen louter ter inspiratie. Het is duidelijk dat alle middelen onderdeel uitmaken van een integrale aanpak en in het licht van hun eigen context geplaatst moeten worden.

 

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg