invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Communicatie bij Ketens en netwerken

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De complexiteit van de organisatie en uitvoering van de communicatie in zorgnetwerken en
ketens vraagt om extra aandacht. Om samenwerking rondom één of meerdere gezamenlijke zorgproducten te organiseren, heb je communicatie nodig als bindmiddel tussen de verschillende partners én om cliënten en hun omgeving te informeren over het aanbod. 

Handreikingen

  • In voor zorg-handreiking ‘Vijf stappen voor Communicatie in zorgnetwerken en ketens’
    De handreiking gaat in op de verschillende aspecten van de communicatie en geeft je praktische en concrete informatie. De handreiking is bedoeld voor projectleiders en communicatieprofessionals
    die betrokken zijn bij communicatie in en vanuit deze netwerken. Omdat ieder netwerk uniek is, zullen niet alle stappen voor elk netwerk relevant zijn. Gebruik wat u nodig heeft om de communicatie van het desbetreffende netwerk te optimaliseren.

Voorbeelden van communicatieplannen

  • Voorbeeld communicatieplan van Tinz (pdf)
    Tinz is een samenwerkingsverband van op dit moment 33 zorgorganisaties in Friesland. Doel van de samenwerking is de zorg voor mensen met dementie goed te regelen en onderling af te stemmen.

 

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg