invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Webinar - Goed in gesprek in de zorg

Gepubliceerd op:

Door de hervorming in de langdurende zorg is maatwerk in de zorg in opmars. Voor professionals betekent dit dat zij opnieuw in gesprek moeten met cliënten, familie, mantelzorgers en collega’s. In de samenwerking met mantelzorgers en het ondersteunen en faciliteren van deze groep is communicatie een belangrijke basis. 

Basis van een goed gesprek

Welke afspraken willen we vanwege alle veranderingen herzien? Welke afspraken willen we behouden? Hoe kunnen we gelijkwaardig met elkaar daarover communiceren? Tweerichtingsverkeer, respect en aandacht zijn essentieel voor goede communicatie. Maar hoe pak je dat aan in de praktijk? Over dit onderwerp organiseerde 'Zorg voor Beter' in samenwerking met 'In voor Mantelzorg' een webinar.

Henry Mostert, adviseur en coach vernieuwend zorgen, legt tijdens het webinar uit wat de basis is van een goed gesprek, waar miscommunicatie kan ontstaan en hoe u hier rekening mee houdt. Daarnaast geeft hij tips over materialen die u kunt gebruiken voor het voeren van een goed gesprek.

Bekijk de webinar 'Goed in gesprek in de zorg' online.

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg