invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Tot op hoge leeftijd thuis dankzij zorgtechnologie

Gepubliceerd op:

Bij zorgorganisatie Beweging 3.0 werkt de thuiszorg met zorgtechnologie om cliënten te ondersteunen. Door deze hulpmiddelen kunnen ouderen tot op hoge leeftijd thuis blijven wonen, zelfs wanneer er sprake is van een mantelzorgsituatie waarbij ook de mantelzorger kwetsbaar is. Ter illustratie hiervan maakten zij een filmpje over het echtpaar Mudde dat door de inzet van persoonsalarmering, medicatiedispenser en zorg-op-afstand met de ipad nog zelfstandig woont. Aan het woord komen meneer Mudde, de wijkverpleegkundige en de installateur. 

Samenwerking

Zorgorganisatie Beweging 3.0, actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eem-land, maakte gebruik van Vitaal Thuis en FocusCura bij de implementatie van de technologie. Vitaal Thuis is een initiatief van ActiZ en VitaValley en helpt zorgorganisaties onder meer met specificaties bij aanbestedingen en implementatie van thuiszorgtechnologie. FocusCura is aanbieder van zorgtechnologie-producten zoals BeeldBellen, MedicatieBegeleiding en PersonenAlarmering. 

Meer weten

 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg