invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Video Prinsenstichting op weg naar zelforganisatie

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Prinsenstichting besloot om flexibeler te worden en meer met zelforganisatie gaan werken om daadwerkelijk burgers te kunnen stimuleren eerst zelf een probleem op te lossen, met hulp van familie en kennissen en professionele hulp daarna aanvullend in te zetten. Met hulp van In voor zorg! heeft Prinsenstichting de nodige veranderingen gerealiseerd zodat men vanuit ‘de bedoeling’ de zorg aanbiedt. In de video 'Prinsenstichting op weg naar zelforganisatie' wordt in beeld gebracht hoe de organisatie dit aangepakt heeft en wat de resultaten zijn.

Kleinst mogelijke eenheid

Teams zijn de kleinst mogelijke eenheid binnen de organisatie die kunnen werken aan de bedoeling; het samen met de cliënt en een verwant vormgeven van de zorg. Daarom heeft Prinsenstichting gekozen voor zelfsturing. Alle teams hebben een 'startsein' ingevuld met betrekking tot hun vorderingen richting zelforganisatie. Met behulp van een vragenlijst geven ze aan waar ze staan en op welke gebieden ze ondersteuning willen krijgen van een coach. Managers staan op afstand en daardoor is er meer ruimte gekomen voor medewerkers. Cliënten merken met name dat hun familie meer betrokken wordt bij de zorg.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg