invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

IrisZorg in verandering

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

IrisZorg legt organisatorische veranderingen voor medewerkers in het primair proces uit aan de hand van de zorgvraag van een nieuwe cliënt.

In de video ‘IrisZorg in verandering’ wordt met behulp van animaties het proces uitgelegd van een cliënt die nieuw binnenkomt bij IrisZorg. Daarbij komt onder andere aan de orde: wie registreert de cliënt en beoordeelt de hulpvraag, hoe gaat de cliënt het juiste zorgpad in, hoe wordt een zorgplan opgesteld en in welke modules staat de zorg beschreven, hoe wordt de zorg geëvalueerd en wordt een behandeling afgesloten. Ook gaat de video in op administratieve en procesmatige ict-hulpmiddelen en systemen.

In het tweede deel van de video wordt uitgelegd wat er voor medewerkers verandert. Het nieuwe ict-systeem komt aan de orde, maar ook het werken in zelforganiserende multidisciplinaire teams waarbij de teams de taken van de voormalige teamleiders overnemen met de nodige ondersteuning. Ook wordt de nieuwe manier van roosteren uitgelegd.

Om medewerkers te helpen bij alle veranderingen zet IrisZorg trainingen in, e-learnings, bijeenkomsten en is er hulp via telefonische en digitale helpdesks.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg