invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verslagen Communicatiekring 21 april 2016: Communicatie bij incidenten

Gepubliceerd op:

Meer dan de helft van de zorgmedewerkers heeft te maken met agressie, blijkt uit een recente enquête van V&VN. We horen er weinig over, net als over andere ‘misstanden’ in de zorg. Maar laten we eerlijk zijn: het komt wel voor. Toch brengen zorgorganisatie liever de blijde boodschap naar buiten. Want communiceren over moeilijke onderwerpen is lastig. Hoe doe je dat? Welke dilemma’s kom je tegen? Hoe breng je een evenwichtig beeld van je organisatie naar buiten?

De communicatiekring, een bijeenkomst voor communicatieprofessionals in de zorg, besteedde op 21 april 2016 aandacht aan communicatie bij incidenten. Met een presentatie over crisiscommunicatie van Noud Bex van Bex*communicatie en een casus van Johan van Ruijven, communicatieadviseur en woordvoerder bij de VGN.

Lees de verslagen

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg