invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verslag: Bundelen van krachten – bijeenkomst voor kleine zorgorganisaties

Gepubliceerd op:

Het is maandag 6 oktober 2014. Zo’n 50 ondernemers van kleinere zorgorganisaties zijn, midden in deze hectische periode van aanbestedingen en contractbesprekingen, in Utrecht bijeengekomen om ervaringen uit te wisselen en te leren over de manier waarop zij hun krachten kunnen bundelen. Want: ‘Eén ding is zeker’, zo stelt Hannie Treffers, programmamanager bij In voor zorg! tijdens haar welkomstwoord, ‘samenwerken is broodnodig.’

Maar, op welk gebied u ook gaat samenwerken - bedrijfsvoering, toezicht, positionering of inkoop - de vorm van samenwerking moet wel bij u en uw organisatie passen. Leer daarom van de organisaties die u voorgingen, zij vertellen over hun ervaringen tijdens de workshops.

Opening

Plenaire presentatie Hervorming langdurige zorg door Jan Vermeer, ministerie van VWS

Eerst vertelt Jan Vermeer, plaatsvervangend directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de stand van zaken met betrekking tot de transitie.

Houdbaarheid en kwaliteit
‘Wat was ook alweer onze stip aan de horizon?’ Vermeer neemt zijn publiek in vogelvlucht mee tot het punt waar we nu staan in de transitie. Houdbaarheid en kwaliteit van de zorg zijn de kernbegrippen van deze hervorming. Dit betekent in de praktijk: mensen zo lang mogelijk thuis zorg en ondersteuning bieden en hen zelf de regie over hun situatie laten voeren.

Realisme
Het wettelijk kader is inmiddels grotendeels klaar en de nieuwe verantwoordelijkheidsverdeling is in kaart gebracht. Wat wordt er nu van ons gezamenlijk verwacht? We moeten letterlijk onze krachten bundelen. ‘Op dit moment merken wij dat er behoefte is in het veld aan een gezonde dosis realisme. Wij zeggen daarom: focus nu op de continuïteit van de zorg en ondersteuning in 2015.’

Het gaat over mensen
In de media is er veel aandacht voor het verloop van de transitie. Het zijn ook niet zomaar veranderingen, het gaat over kwetsbare mensen, daarom is er veel emotie in de reacties op dit verandertraject. ‘Van belang is de combinatie om enerzijds vanuit professionaliteit te blijven nadenken en anderzijds ruimte te bieden aan de emoties van mensen.’ Het ministerie lanceert in de tweede helft van oktober een publiekscampagne. Zorgaanbieders worden uitgenodigd om daarbij aan te haken.

Transitievolgsysteem
‘Vanuit het ministerie monitoren wij de vorderingen van de transitie in alle gemeenten nauwgezet.’, stelt Vermeer de zorgaanbieders gerust. Staatssecretaris Van Rijn rondt vandaag zijn tour door het land af, waarbij hij zelf met wethouders de stand van zaken heeft besproken. ‘We constateren dat niet alle gemeenten hun inkoop op tijd organiseren, dat geeft voor u als aanbieders onzekerheid.’, erkent Vermeer. Deze gemeenten hebben inmiddels een waarschuwingsbrief van het ministerie gehad. In het uiterste geval heeft het ministerie een interventie instrumentarium. ‘Voor ons is de transitie niet afgerond op 1 januari 2015. Dan begint het pas.’

Workshops: vormen van samenwerken

1. Samenwerken in een consortium
Him Vishnudatt, voorzitter van de Raad van Bestuur van CaleidoZorg, een GGZ-aanbieder in Amsterdam en Jan Verschuren, bestuurder van brancheorganisatie BTN gaven een workshop over samenwerken in een consortium.

2. Samenwerken in een alliantie
Nicole Jorna en Menny Landman, beiden directeur van Standby Thuiszorg gaven een workshop over samenwerken in een alliantie.

3. Samenwerken in een franchiseformule
Jan en Sandra Kruitbosch, eigenaren van het Driestroomhuis in Didam, een gezinshuis voor kinderen met een beperking en Johan Emons, directeur van de Ondernemersgroep De Driestroom BV gaven een workshop over  samenwerken in een franchiseformule.

4. Samenwerken met een gemeente
Hein van den Hurk, directeur van Het Werkt, een kleine organisatie in Tilburg die begeleiding, begeleid wonen en re-integratie biedt aan (jong-)volwassenen met een grote afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt, gaf een workshop over samenwerken met een gemeente.

5. Samenwerken met een hoofdaannemer(s)
Willem Diepmaat, directeur van Stichting Enjoy-it in Flevoland en  Mark van Barschot, Bestuursvoorzitter van Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) gaven een workshop over samenwerken met een hoofdaannemer(s).

6. Samenwerken in een coöperatie
De samenwerkingsvorm ‘coöperatie’ is niet besproken tijdens de bijeenkomst Bundelen van krachten, maar is ook een belangrijke samenwerkingsvorm. In twee praktijkvoorbeelden lichten we ook deze vorm toe:

Afsluiting

Plenaire presentatie van Mimoun Oaissa, acteur en gedragsspecialist

Om anderen mee te krijgen is een overtuigende visie een voorwaarde. Maar persoonlijke overtuigingskracht geeft vaak de doorslag. Los van de inhoud vertellen uw lichaamstaal en stem elke meeting, vergadering en presentatie ook een verhaal. Hoe kunt u datgene wat u uitstraalt bewust sturen en aanpassen aan uw doel, de situatie en de ander? Op dynamische en interactieve wijze deelde acteur en filmmaker Mimoun Oaïssa een aantal technieken met de zaal om te zorgen dat stem en lichaamstaal het verhaal vertellen dat zij willen.

Oogcontact
Probeer u gesprekspartner altijd bewust aan te kijken. Het is echt niet nodig om de ander continu aan te kijken. Maar als u wegkijkt,  doe het dan bewust. Mimoun zegt over oogcontact het volgende:

  • Oogcontact zorg voor aandacht. U geeft uw gesprekspartner aandacht door hem/haar aan te kijken. Maar met oogcontact houdt u ook de aandacht van de ander op ú vast.
  • Oogcontact kan een element van strijd bevatten. Het kan dominant overkomen. Maar het zorgt er  ook voor dat u ruimte opeist. Het zorgt ervoor dat u staat voor wat u zegt.
  • Belangrijk: niet wegkijken als u het even niet weet of moet nadenken. Door de ander te blijven aankijken suggereert de spreker boven de inhoud te staan. Dat u kennis van zaken heeft (ook al is dat niet persé zo).

Mimoun benadrukt dat er geen goed of fout is. Maar gebruik oogcontact heel bewust.

Bewegen
Ook hier is bewustzijn het sleutelwoord. Kijk maar eens naar leiders, zoals presidenten en premiers. Dan valt op dat de belangrijkste leiders weinig bewegen. Hoe minder energie iemand geeft hoe meer diegene in control is. Kijk bijvoorbeeld naar Obama en Beatrix. Houd er rekening mee dat helemaal niet bewegen op een gegeven moment saai overkomt. Geef waar mogelijk en neem waar nodig.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg