invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Teamontwikkeling: Toekomst creëren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Toekomst creëren betekent dat je samen de stip op de horizon bepaalt. Welk resultaat wil je gezamenlijk behalen? Of welk vraagstuk wil je samen oplossen? Welke toegevoegde waarde lever je voor de cliënten? Deze vragen spelen op lange en korte termijn. Dus ook: welk resultaat wil je in een overleg van een uur behalen of met een agendapunt?

Teveel of te weinig toekomst creëren

Teams die (te) weinig toekomst creëren missen de focus, ze dwalen snel af en verliezen daardoor kostbare tijd. Bijvoorbeeld tijdens het teamoverleg is het doel van een agendapunt niet duidelijk. Het ene teamlid had zich verheugd om daarover eens met elkaar in discussie te gaan, een ander teamlid verwacht dat er nu eens direct een duidelijk besluit wordt genomen en weer een ander wil nu eens graag inbrengen wat de cliënten hiervan vinden. Je begrijpt, dit wordt geen goed overleg. Een gezamenlijk beeld is cruciaal voor teamsucces.

Teams die (te) veel toekomst creëren bedenken te snel een resultaat of oplossing, waardoor ze misschien een betere, of de beste, oplossing over het hoofd zien. Ze komen er dan na verloop van tijd achter dat hun vraag niet echt is opgelost en moeten weer opnieuw beginnen.

Toekomst creëren is onderdeel van het Werkboek Teamontwikkeling

Tools

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg