invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Teamontwikkeling: Reflecteren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Reflecteren betekent dat je oplossingen vanuit verschillende kanten belicht en nog eens andere mogelijkheden bedenkt. Je onderzoekt meningsverschillen. Het mag best even ‘schuren’, want daarmee kom je samen tot betere oplossingen. Reflecteren betekent ook dat je de samenwerking en het teamproces evalueert.

Reflecteren is voor de meeste teams in de zorg niet vanzelfsprekend. Teams zijn actiegericht en willen het liefst alles zo snel mogelijk voor de cliënt oplossen. Die snelheid leidt echter lang niet altijd tot het beste resultaat. Door eerst betere afwegingen te maken ben je uiteindelijk vaak sneller klaar.

Teveel of te weinig reflecteren

Teams die (te) weinig reflecteren komen zelden tot de beste oplossing, want daarvoor hebben ze bijvoorbeeld te weinig stil gestaan bij de verschillende mogelijkheden die er waren. Ze hebben de eerste de beste keuze gemaakt en al niet meer geluisterd naar een teamlid dat nog een andere mening had, ‘want die is altijd zo lastig’. Na een week merken ze dat de gekozen oplossing toch niet zo’n goede was. Deze teams evalueren vaak niet en verbeteren dus ook weinig in hun samenwerking.

Teams die (te) veel reflecteren blijven hangen in nieuwe ideeën, mogelijkheden en hun kritische kanttekeningen. Die teams brengen hun ideeën niet in de praktijk.

Reflecteren is onderdeel van het Werkboek Teamontwikkeling. 

Tools

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg