invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Teamontwikkeling: Dialoog voeren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Bij dialoog voeren – net als bij een goed gesprek – luister je actief naar elkaar en vraag je door. Je wilt echt begrijpen wat de ander bedoelt. Je bent nieuwsgierig en leergierig. ‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’ - daarmee leren we al jong het stellen van vragen af. Toch is het stellen van goede vragen één van de belangrijkste vaardigheden om effectief en efficiënt als team samen te werken. Dus investeren in het leren stellen van goede vragen aan elkaar loont!

Teveel of te weinig dialoog voeren

Teams die (te) weinig dialoog voeren verspillen kostbare tijd. Ze praten bijvoorbeeld langs elkaar heen. De één zegt dit, de ander dat en ze gaan niet na wat de ander precies bedoelt. Na heel wat geharrewar en kostbare tijd blijkt dat ze het eigenlijk over hetzelfde hebben. Leden van deze teams ontwikkelen minder vertrouwen in elkaar, minder saamhorigheid en weinig gedeelde verantwoordelijkheid.

Teams die (te) veel dialoog voeren blijven hangen in het onderzoeken en vragen stellen en komen niet tot actie.

Dialoog voeren is onderdeel van het Werkboek Teamontwikkeling. 

Tools

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg