invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

E-learning: Familievriendelijk werken voor verzorgenden niveau 2 en 3

Gepubliceerd op:

De juiste rol innemen in de driehoek zorginstelling, cliënt, familie is niet eenvoudig. Het vraag om inzicht, aandacht en tact van verzorgenden. Door de complexiteit van de verhoudingen kan de relatie tussen familie en professionals beladen zijn. Zorginstellingen zoeken dan ook naar manieren om hun personeel te ondersteunen in hun communicatie met de familie. Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) heeft daarom met zorgverleners Hanzeheerd en De Rijnhoven, opleidingsbureau De Professionele Mens, Leerstation Zorg en Vilans een bijscholingsinstrument ontwikkeld om familievriendelijk werken te verankeren in de dagelijkse praktijk van zorginstellingen.

E-learning

Het eindproduct bestaat uit samenhangende scholingselementen met als uitgangspunt dat verzorgenden op eigen tempo en op zelfgekozen tijdstippen kunnen werken aan de modules. Groepsleren wordt gecombineerd met 4 individuele en inhoudelijke e-learning modules (blended learning). Het geheel wordt ondersteund met een gedetailleerde docentenhandleiding (plus groepspresentaties) om zelf een leerroute te ontwerpen met behulp van beschreven oefeningen.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg