invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Over In voor zorg!

Het programma In voor zorg! helpt zorgorganisaties bij het in richten van werkprocessen in een veranderende omgeving. Het programma bundelt bestaande kennis en biedt organisaties praktische ondersteuning in veranderingstrajecten. In voor zorg! loopt vanaf september 2009 en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Vilans, kenniscentrum langdurende zorg.

Ondersteuning kwaliteitsverbetering

Vanaf 1 april 2015 zal In voor zorg! zich toeleggen op de ondersteuning van zorg zoals die in verpleeghuizen gebruikelijk is. De ondersteuning door In voor zorg! vanaf 1 april 2015 is een onderdeel van het plan van aanpak voor verbetering van de kwaliteit van verpleeghuizen, zoals gepubliceerd door het ministerie van VWS in het rapport Waardigheid en trots, februari 2015. Organisaties die voor ondersteuning in aanmerking komen, hebben urgente kwaliteitsvraagstukken in een verpleeghuislocatie en de ambitie om aantoonbaar aan kwaliteitsverbetering te werken.

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg