invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Stichting PSW goed op weg naar cultuur van continu verbeteren voor cliënten

Gepubliceerd op:

Door de introductie van lean werken bij Stichting Pedagogisch Sociaal Werk (PSW) zijn geweldige resultaten geboekt op het gebied van veiligheid, zelfstandigheid van de cliënt en productiviteit. In een in voor zorg-traject, afgerond op 14 juli 2015, werd vooral gewerkt aan bewustwording over hóe te verbeteren. Met succes: mensen raakten overtuigd van de nieuwe koers en er is breed draagvlak gecreëerd voor lean werken.

7 verbeterdoelstellingen

Om dat te bereiken werden er in het in voor zorg-traject 7 verbeterdoelstellingen geformuleerd en opgepakt:

  1. Veiligheid verhogen
  2. Meer regie cliënten
  3. Meer autonomie medewerkers
  4. Verbetervermogen vergroten
  5. Ontwikkeling leiderschap
  6. Hogere productiviteit
  7. Overheadreductie.

Vervolgens verliep het verbetertraject in fases, startend met 4 uiteenlopende pilots op 4 locaties/afdelingen: Ondersteund Wonen Roermond, Dagbesteding Weert, Woonbegeleidingscentrum Weert en de Afdeling P&O. De geleerde lessen uit de pilots werden meegenomen in de nieuwe aanpak.

Bevlogen teamleiders

In plaats van de managers, ondersteunde en stimuleerde de In voor zorg-coach de teamleiders om de veranderingen te begeleiden. Dat pakte bijzonder goed uit; de teamleiders bleken zeer bevattelijk voor de nieuwe lean-principes en hadden behoefte aan ondersteuning bij de nieuwe manier van verbeteren. Als gevolg verliep de verspreiding van de nieuwe principes daarna opvallend snel: de bevlogen teamleiders hielpen elkaar en wakkerden elkaars enthousiasme aan, en bleken zo snel in staat het ‘vuur’ over te geven aan de teams.

Resultaat

Concreet zorgde de innovatieve en cliëntgerichte strategie van Stichting PSW, in een periode van grote onzekerheden, bezuinigingen en transities, ervoor dat in anderhalf jaar tijd:

  • meer dan 100 cliënten extra worden geholpen,
  • met tientallen medewerkers minder,
  • met dezelfde hoge kwaliteit.

Naast groei in bestaande markten, is het marktgebied van PSW uitgebreid met nieuwe regio’s en zijn nieuwe locaties gerealiseerd.

Bekijk alle resultaten van Stichting PSW (pdf).

Ervaringen

Hoe de veranderingen binnen PSW worden beleefd door cliënten en medewerkers wordt duidelijk gemaakt in een viertal filmpjes (een filmpje per pilot):

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg