invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Livestream eindcongres In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De livestream is afgelopen. U kunt de video's van de livestream hieronder terugkijken.Programma livestream

 • 09:30 - 10:30 uur: Keynote Henk Nies & Arienne van Staveren over de resultaten van In voor zorg!
  Henk Nies, lid Raad van bestuur van Vilans en bijzonder Hoogleraar Organisatie en Beleid van Zorg aan de Vrije Universiteit Amsterdam; en Arienne van Staveren, directeur van het landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) en associate partner van Sioo, delen ervaringen van het programma In voor zorg! en lichten het evaluatieonderzoek toe.
 • 11:00 - 12:00 uur: Keynote Hans Martin Don & Marcello van den Anker over het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk
  Hans Martin Don, directeur en Marcello van den Anker, beleidsmedewerker en ervaringsdeskundige van het Leger des Heils Limburg-Brabant geven inzicht in de aanpak en visie. In amper twee jaar tijd heeft het Leger des Heils W&G Limburg-Brabant veertig van de 100 langdurig (verslaafde) dak- en thuislozen vanuit een intramurale, beschermde woonvorm begeleid naar een eigen woning. Met lichtere, extramurale vormen van zorg en ondersteuning buiten de muren van de instelling. Het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk.
 • 14:00 - 15:00 uur: Irma Harmelink over zelfsturing
  NB. Jos de Blok was helaas verhinderd. Wel spreekt hij de mensen toe in een videoboodschap. Irma Harmelink gaat in haar keynote in op de ontwikkelingen rondom zelfsturing van de laatste jaren. ZorgAccent ontwikkelde een vernieuwend concept voor zorg thuis. Dankzij de inzet van zelfsturende teams is er een betere aansluiting bij de specifieke wensen en behoeften van de cliënt. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden. Onder andere via In voor zorg! is de werkwijze van ZorgAccent verspreid naar andere organisaties in de langdurige zorg.
 • 15:15 - 16:15 uur: Keynote Daan Dohmen over zijn ervaringen bij de implementatie van technologie
  Dr. ir. Daan Dohmen richtte in 2003 FocusCura op. Als assistent in een verzorgingshuis werd hij geraakt door de afhankelijkheid en eenzaamheid die hij daar zag. Focus Cura introduceerde bij ruim 150 organisaties in binnen- en buitenland innovatieve producten om zorgverlening te vernieuwen en verbeteren. Focus Cura ondersteunt implementatie van de digitale zorgprocessen. Daan Dohmen deelt samen met een zorgorganisatie ervaringen bij de implementatie van technologie.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg