invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Ondernemerschap in de welzijnssector

Gepubliceerd op:

De veranderingen in het welzijnswerk hebben gevolgen voor de sociaal werkers en de wijkbewoners die zij ondersteunen. Paul Overvoorde tekende dit nieuwe landschap op in het boek Ondernemen in Welzijn en geeft inzicht in de kansen die ondernemender gedrag zouden kunnen bieden. Een uitgebreide website met extra informatie, gerubriceerd per hoofdstuk, vult het boek aan.

Wmo, Welzijn Nieuwe Stijl, bezuinigingen: het boek gaat in op de consequenties van deze grote veranderingen tot op het niveau van de dagelijkse praktijk, inclusief uitgebreid casusmateriaal. Het boek is daarmee geschikt voor studenten sociaal werk, welzijnswerkers, managers, HRM-ers en feitelijk iedereen die geïnformeerd wil worden over de welzijnssector anno nu.

Onderzoek Intrapreneurship in Zorg en Welzijn

Ondernemend werken kan niet zonder een organisatieverandering, een andere stijl van leidinggeven en het loslaten van bepaalde procedures. Het boek biedt perspectief met HRM-instrumenten gericht op borging van ondernemerschap in organisaties: een bijdrage van Petra Biemans. Het boek en de website zijn deels voortgekomen uit het meerjarig onderzoek ‘Intrapreneurship in Zorg en Welzijn’ (IZW) van Paul Overvoorde en Petra Biemans.

Het boek kan besteld worden via de website Ondernemen in Welzijn.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg