invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Informeel leren met Charles Jennings: presentaties en community

Gepubliceerd op:

Op 4 november vond de HRD-bijeenkomst 'Informeel leren met Charles Jennings' plaats.

Jennings ging tijdens de bijeenkomst onder andere in op de constatering dat veel leer- en ontwikkelingsprofessionals druk bezig het leren te structureren. Jenning gaf aan dat ieder van ons juist zelf zijn leerproces moet managen. Een aantal zorgorganisaties ziet hiermee een nieuw perspectief voor duurzame personeelsontwikkeling.
 
Het programma werd door Charles Jennings samen met Tulser (Jos Arets en Vivian Heijnen) verzorgd. De bijeenkomst startte met een kort historisch perspectief over de ontwikkelingen in het vakgebied Learning & Development. Daarna ging Charles Jennings in op zijn opvattingen over Learning & Development en de consequenties van zijn opvattingen voor het denken over leren en ontwikkelen. Vervolgens werkten de deelnemers in subgroepen met elkaar aan ingebrachte casuïstiek en verkenden ze welke kenmerken en voorbeelden we met elkaar kunnen genereren in de 3 velden van 70:20:10.
 
In de HRD-community op IVZO.net (externe link) kunt u nog eens terugkijken naar de presentaties van zowel Charles Jennings als Jos Arets. Ook kunt u in deze community vragen stellen aan experts en ervaringen delen. Daarnaast treft u hier een foto-impressie van de bijeenkomst en de opbrengst van deze werksessie.

  • Heeft u al een account voor de HRD-community op IVZO.net? Klik dan hier voor de presentaties van Jennings en Arets (externe link)
  • Heeft u nog geen account voor de HRD-community op IVZO.net? Maak dan gratis een account aan. Ga naar www.ivzo.net (externe link), klik op "Direct aanmelden" en kies voor de HRD-community.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg