invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Een duidelijke positionering van Arkin draagt bij aan kwaliteit zorg en medewerker tevredenheid

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Arkin Jeugd & Gezin, een nieuw merk binnen Arkin, is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en verslavingszorg met locaties in de regio Amsterdam. Voor het ontstaan van dit nieuwe merk was de dienstverlening van Arkin voor jeugdigen versnipperd en weinig herkenbaar. De motivatie van medewerkers was laag en verschillende afdelingen boekten minder goede financiële resultaten. Het werd voor Arkin belangrijk om voor kinderen, jongeren en ouders/opvoeders een duidelijke positie in de markt te realiseren.

Scherpe positionering

Op verschillende manieren is in korte tijd hard gewerkt aan het 'merk' Arkin Jeugd & Gezin. Een nieuwe missie, visie en marktpositionering is opgesteld. De nieuwe strategie is in de vorm van een jaarplan en teamplannen door vertaald naar de organisatie, medewerkers en management. Voor medewerkers en cliënten is een duidelijk beeld ontstaan hoe de behandelingen bij Arkin Jeugd & Gezin eruit zien. De missie, visie en strategische keuzes zijn steeds concreet door vertaald naar het primaire proces. Er is gewerkt aan verbeterde professionaliteit en motivatie in de teams. De financiële indicatoren zijn positief. Ook is het werkplezier van medewerkers zichtbaar toegenomen, zijn medewerkers weer trots op hun werkplek en is het ziekteverzuim met 3% gedaald. 'De trots is terug!'

3 tips

Hoe bouw je in korte tijd een onderscheidend (nieuw) merk? Arkin deelt de aanpak en acties die volgens hen positief hebben bijgedragen aan het realiseren van een nieuw merk: Arkin Jeugd & Gezin. Zij geven 3 tips:

Tip 1: Investeer in diversiteit, dialoog en draagvlak
Tip 2: Houd het tempo hoog en creëer quick wins
Tip 3: Borg de verandering

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg