invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

DrieGasthuizenGroep is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De DrieGasthuizenGroep (DGG) is een keten van kleine gasthuizen voor ouderen in Arnhem-Noord. De organisatie levert met zo'n 550 medewerkers zorg- en verpleegdiensten in eigen woningen en in de appartementen van de groep.

DGG heeft In voor zorg! gevraagd haar te helpen bij het vertalen van de zorgzwaartepakketten (zzp)-systematiek naar de werkvloer.

Betere zorg op maat: praktisch handvest

DGG heeft het In voor zorg-traject inmiddels succesvol afgerond. Zij heeft de zorgzwaartepakketten gekoppeld aan de ureninzet en is meer cliëntgericht gaan werken. Individuele wensen van de klant worden als vetrekpunt genomen en familie en mantelzorg zijn veel actiever betrokken bij het invulling geven aan de ondersteuning van de cliënt.

Het verandertraject heeft geleid tot een praktisch handvest dat klanten en medewerkers inspireert om op een effectievere manier met elkaar in gesprek te komen. De ervaringen en resultaten uit het traject zijn samengevat in het boekje 'Reisverslag Betere Zorg op maat'.

Meer informatie 

Tags

Publicaties

3 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg