invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beweging 3.0: kleine intramurale woongroepen vragen om ander type woonbegeleider

Gepubliceerd op:

Beweging 3.0 heeft onder de noemer ‘Van Huis naar Thuis’ kleine intramurale woongroepen gevormd, zowel voor ouderen met somatische klachten als voor ouderen met psychogeriatrische klachten.

Van Huis naar Thuis combineert kleinschalig wonen met zelforganiserende teams van begeleiders. Beweging 3.0 heeft met dit traject in anderhalf jaar tijd een onomkeerbare verandering gerealiseerd. Bewoner(s) en hun familie krijgen de ruimte om te bepalen hoe zij willen leven. De traditioneel georganiseerde verpleeghuizen, met ongeveer 30 bewoners per afdeling, zijn veranderd in een verzameling van kleinschalige woongroepen met ± 8 à 10 bewoners en een vast team van medewerkers.

Nieuwe functieomschrijvingen

De verandering beperkt zich niet tot de teams, maar werkt door in de hele organisatie. Beweging 3.0 heeft in dit kader een vijftal nieuwe functieomschrijvingen voor woonbegeleiders ontwikkeld.

Download:

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg